Prikbord

Nieuws & agenda

Kerstactie 2021

Beste leerlingen en ouders,

 

Alle leerlingen hebben deelgenomen aan de kerstactie op school door het maken van een mooi werkstuk. Voor het werkstuk van de leerlingen hebben de ouders een kleine donatie gegeven. Deze donaties samen heeft de school geschonken aan de stichting Stille Armen, Maastricht. Hieronder een mail van de stichting en enkele foto's. Iedereen heel veel dank voor de donaties en inzet!!

 

kerstpakketten actiekerstpakketten actie

 

kerstpakketten actiekerstpakketten actie

Beste Donateur,
 
Dankzij uw bijdrage hebben wij op 21 december j.l. 1250 kerstpakketten kunnen bezorgen bij meer dan 2650 gezinsleden. Een fantastisch en dankbaar resultaat ! 

Op veel plaatsen werden onze vrijwilligers met open armen ontvangen en waren de reacties ontroerend en hartverwarmend. 
De pakketten zijn tussen 13.00 en 19.00 uur bezorgd door 90 vrijwilligers; een flink karwei zeker wat betreft de logistiek. Maar het is weer gelukt…dit jaar voor de 90 ste keer !

U stelde ons daartoe in staat en daarvoor zijn wij - en onze klanten - u zeer dankbaar en wij hopen dat wij deze mooie actie ook volgend jaar weer kunnen uitvoeren. 
Wij wensen u een voorspoedig en in alle opzichten gezond en vrolijk 2022 !


Met vriendelijke groet, 
Bestuur Stichting Stille Armen Maastricht 

Harrie Beaumont, voorzitter
Maaike Walters, secretaris
Paul Knols, penningmeester

9 januariLees verder
Schoolzone...

schoolzone bs. St. Pieter

 

Rondom de school heeft de gemeente Maastricht in samenwerkingen met ROVL en de school, enige tijd geleden een schoolzone ingesteld. Het doel van een schoolzone, is het veilig inrichten van de schoolomgeving. Met name voor onze leerlingen en de ouders. Veel jongere kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en door het instellen van een schoolzone wil je dat de leerlingen veilig kunnen oversteken. Eerder hebben wij onze ouders hierop gewezen. Geregeld worden auto's rondom de school geparkeerd om de leerlingen te brengen. Zo ook op de Bergweg, bij de hoofdingang. Hierdoor ontstaan vaak onveilige situaties. Graag willen wij alle ouders vragen, om de schoolzone zo veilig mogelijk te houden. Breng, als het even kan, uw kind te voet of op de fiets naar school. Mocht u toch met de auto komen, parkeer dan (iets) verder zodat alle leerlingen met hun ouders ongehinderd en veilig kunnen oversteken. Alvast dank voor uw medewerking!

 

12 novemberLees verder
Verlichtingsactie...

 

verlichtingsactie

De donkere dagen komen er weer aan. Het wordt vroeger donker en later licht. Hoog tijd om de verlichting van de fiets van uw kind goed te controleren op de werkening ervan. Vaak zijn de batterijen leeg of misschien het lampje defect. Een controle kan het verschil betekenen tussen veilig fietsen door het verkeer en een gevaarlijke situatie... Dus: controleer goed de verlichting van de fiets van uw kind dus zorgvuldig. Immers, we willen toch allemaal dat onze kinderen veilig deelnemen aan het verkeer? Meer weten? Klik hier.

 

12 novemberLees verder
Even voorstellen...

Schoolmaatschappelijk werker Sander Maes

Sinds dit schooljaar hebben wij een nieuwe schoolmaatschappelijk werker; Sander Maes. In het stukje hieronder stelt hij zichzelf voor. Sander zal op elke tweede donderdag van de maand aanwezig zijn op school voor vragen van ouders; hij zit in de keuken/kantoor Etienne.

Wanneer er vragen vanuit ouders/leerkrachten zijn, kunnen deze met hem besproken worden; natuurlijk in overleg met juf Caroline en juf Wendy.

 

Hallo,

 

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Sander Maes en ik werk voor Trajekt. Vanaf dit schooljaar zal ik mij als schoolmaatschappelijk werker inzetten in basisschool Sint-Pieter. Hier zal ik steeds op de 2e donderdag van de maand s’ ochtends inloopspreekuur hebben tussen 8.30u en 11u. De eerste keer op 14 oktober 2021. Dit houdt in dat ik heel laagdrempelig open sta voor gesprek met ouders en/of school over het kind. Heb je vragen over gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind of het idee dat het kind niet lekker in zijn/haar vel zit? Dan ga ik graag het gesprek met je aan. Van daaruit zou ik ook verdere kindgesprekken kunnen voeren. Zelf heb ik een achtergrond in jeugdzorg en onderwijs. Deze kennis zet ik graag in om breed te kijken naar kindsignalen: Waar komt gedrag/gevoel vandaan? Wat is nodig om tot een gewenste situatie te komen? Wie kan allemaal een steentje bijdragen in verandering?

Ik kijk ernaar uit met jullie kennis te maken.

 

Sander Maes

29 septemberLees verder
Student groep 7B

Even voorstelleneven voorstellen

Hoi allemaal!
Mijn naam is Senna Boot en ik ben 20 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Roermond, maar ik woon sinds 4 maanden hier in Maastricht. Ik doe graag aan teamsporten. Zo heb ik 10 jaar lang gehockeyd. Ik vind het leuk om met mijn hond te wandelen en lekker te Netflixen. Ik ben tweedejaars student aan de Nieuwste Pabo in Sittard. Dit jaar loop ik stage hier op St. Pieter. Het eerste half jaar zal ik te vinden zijn in groep zeven bij juf Wendy en Kristel. Ik vind het ontzettend leuk om weer lekker aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen we er een super jaar van gaan maken!
 
Tot snel!
Groetjes Senna

 

 

27 septemberLees verder
Huiswerk op de website...

huiswerk maken...

De leerlingen vanaf groep 6 dienen hun huiswerk te maken. Dit huiswerk staat in Teams en sinds vandaag ook op de website voor de groepen 6, 7 en 8. In de bijlage vindt u een stappenplan om het huiswerk via de website te downloaden. 
Succes met downloaden en... het maken van het huiswerk.

21 septemberLees verder
Spreekbeurt

spreekbeurt over de Jeepspreekbeurt over de Jeep

 

Vandaag heeft Maarten uit groep 6, zijn spreekbeurt gehouden. De spreekbeurt ging over de Jeep van zijn opa. De Jeep komt uit de Tweede Wereldoorlog en is gebouwd in 1942. De auto rijdt nog steeds! Maarten heeft veel informatie gegeven in de klas. En buiten was zijn vader met de echte Jeep! Hoe mooi is dat? We hebben de motor even horen lopen en dat was een apart geluid. Heel mooi om de spreekbeurt op deze manier af te sluiten!

Wandeling...

Op donderdag 20 mei, hebben de groepen 6 een wandeling gemaakt naar de groeve van de ENCI. De hele week, en weken daarvoor, hebben de leerlingen hard gewerkt. Tevens is er kort verteld over de groeve. Daarom maakten de beide groepen een mooie wandeling en hebben ze alles goed bekeken. Een mooie afwisseling, na de lock-down, toetsen en hard werken!

ENCI groeve bekijken...ENCI groeve wordt bekeken door de groepen 6

't Pieterke 11

sportweek en Koningsdagsportweek en Koningsdag

 

 

Sponsorloop en Koningsontbijt 

28 april 2021 

Geschreven door: Charlotte, Guusje, Jan en Alex uit groep 7

 

De Sponsorloop

Een week van tevoren kreeg de hele klas een briefje mee waar je oma, tante, die ene buurvrouw, etc. een bedrag konden opschrijven om je mee te sponsoren. Natuurlijk probeerde iedereen op de dag zelf zoveel mogelijk rondjes te rennen om het schoolplein voor het goede doel (Make A Wish) en dat is gelukt! De hele school heeft 7.299 euro opgehaald. De school vierde het met een lekker ijsje en de dag kon niet meer stuk.

 

Koningsontbijt 

Wij doen deze week mee met de fit week. We begonnen vrijdag 23 april met het koningsontbijt. Iedereen had iets lekkers mee en er waren ook tompoezen en soesjes die de school had verzorgd. Alex en Jan uit groep 7 wouden een grapje uithalen bij juf Vera, waarbij ze een tompoes in haar gezicht wilden gooien. Ze hadden een plan bedacht en dat ging als volgt: Alex gooide als afleiding een tompoes in Tom zijn gezicht, daarna pakte Jan een tompoes en de juf kreeg de tompoes in haar gezicht! De juf rende achter Jan aan met een tompoes en smeet hem in zijn gezicht, gelukkig kon ze er wel om lachen!

 

Meer lezen? Kijk in de bijlage.

29 aprilLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren